matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
metiu:
Znajdź liczby a,b,c spełniające warunki: log
9
√
3
=a
1
log
b
√
3
=
4
log
5
3
√
5
=a log
b
3
√
5
=5 log
3
√
5
c=5
26 mar 16:39
Patronus:
1) 9
a
=
√
3
3
2a
= 3
1/2
1
2a=
2
1
a =
4
reszta analogicznie
26 mar 16:49