matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag geometryczny
agags92:
wyraz piaty ciagu geometrycznego wynosi 715 a drugi 11. oblicz iloraz tego ciagu i a1
26 mar 16:07
M:
9 lut 17:56
Ponury Żniwiarz :
a
2
=11 a
5
=715
a
5
q
3
=
a
2
715
q
3
=
=65
11
q=
3
√
65
a
2
=a
1
*q
a
2
11
11
3
√
65
2
a
1
=
=
=
q
3
√
65
65
9 lut 19:08