Prosze o pomoc
Basia: 3x−2y+5=0 B=(2,8)
26 mar 15:59
Artur z miasta Neptuna:
a w czym mamy Ci pomóc ?
fajna ta funkcja liniowa ... a punkt B po prostu bombastyczny
26 mar 16:00
Basia: no jak ja mam to rozwiazac? za x wstawic 2 a za y 8
26 mar 16:07
Saizou : a może sprawdzić czy punkt B należy do wykresu funkcji?
26 mar 16:10
Artur z miasta Neptuna:
a o co chodzi w zadaniu ? wiesz ... treść zadania ... taki malutki szczególik, który Ci umknął
26 mar 16:11
Basia: dana jest funkcja y=3x−2. podaj wzór funkcji równoległej do niej przechodzącej przez punkt
A=(4,7)
26 mar 16:13
Basia: pomylilam sie podalam polecenie do pierwszego a do tego jest takie podaj wzor funkcji
prostopadlej do 3x−2y+5=0 przechodzacej przez punkt B=(2,8)
26 mar 16:19
pigor: ... nie ma ...

funkcji równoległej, ale może być taki jej wykres

.
26 mar 16:20
Basia: jak nie ma ! ja mam tak napisane na pracy kontrolnej
26 mar 16:21
asdf: −2y = −3x − 5
2y = 3x + 5
warunek na prostopadłe:
a
1 * a
2 = −1
podstawiasz do B = (2,8)
taka odp jest?
26 mar 16:26
pigor: ... kurcze co za analfabeta

nie tylko matematyczny , formułował w ten sposób zadania, że
bolą uszy ...

, a zadań o identycznej" treści codziennie pojawia się na tym forum co
najmniej kilkanaście .
26 mar 16:26
asdf: ja?
26 mar 16:27
pigor: ...:( to znaczy, że masz debilną(ego) nauczycielkę(la) matematyki i nic więcej nie powiem

szkoda mi jest ich uczennic(ów) , pozdrawiam
26 mar 16:30
Basia: dzieki
26 mar 16:33