matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile wynosi miara kąta α ?
Kasia:
Ile wynosi miara kąta α ?α
26 mar 15:30
Mila:
1
α=
*(360−86)
2
26 mar 15:32
pigor:
... otóż,
α=
1
2
(360
o
−86
o
) =
1
2
*274
o
=
137
o
. ... :\\\0
26 mar 15:35