?
Anula: dwa boki trójkąta mają długości 3 pierwiastek z 3 i 6, kąt między nimi ma miarę 30 stopni .
Pole tego trójkata jest równe? Jak zastosować do tego wzór P= 1/2absinα
26 mar 14:49
Przewiduje pokój: wystarczy podstawić

a = 3
√3
b = 6
α = 30
o
26 mar 14:51
Mila: a=3√3
b=6
Podstaw do wzoru.
26 mar 14:52
Anula: okej ale mi nie wychodzi podstawiłam i wyszło mi 9 pierwiastek z 3 przez 2 a w zadaniu odp jest
sam 9 pierwiastek z 3
26 mar 14:56
Anula: wie ktoś o co chodzi?
26 mar 15:01
Anula:
26 mar 15:21
Mila: Dobrze obliczyłaś.
26 mar 15:25
Anula: aha czyli w odp jest źle?
26 mar 15:41
Mila: A może coś zmieniłaś w treści zadania?
26 mar 15:45
asdf: | 1 | | 1 | | 3√3 | | 9√3 | |
| *3√3 * 6 * |
| = 3 * |
| = |
| |
| 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
też mi tak wychodzi
26 mar 15:46
Paulaaaa: a mozesz to bardziej rozpisac bo nie wiem skad sie wziął wynik?
5 paź 17:21