plissss tylko jak byscie mogli mi jasniej to jakos zrobic;p
ASIA1;0: Dana jest funkcja f(x)=2x
a) narysuj wykres funkcji
n(x)=f(x)−2
b) narysuj wykres
g(x)=−f(x)
26 mar 11:14
Artur z miasta Neptuna:
1) narysuj wykres f(x) = 2
x ... potrafisz

a) n(x) rysujesz poprzez przesunięcie wykresu f(x) ... o 2 w DÓŁ
b) g(x) rysujesz poprzez odbicie f(x) względem osi OY (czyli to co jest po prawej stronie, na
lewą ... to co po lewej, na prawą)
26 mar 12:21
ASIA1;0: Nie za bardzo. moze jakas podpowiedz bardziej zrozumiala
28 mar 10:42