hej :0 pomozecie
ASIA1;0: Hej musze zrobic takie zadanka pomozecie?
1) f(x)=| 5x−10|+3
2) f(x)= (2x−3)2+(x−4)2−4x2+10x−16
26 mar 11:11
x:
5x−10 dla x∊<2; +nieskon)
|5x−10| =
10 − 5x dla x∊(−nieskon; 2)
i rozwiazujesz rownania dla x∊ (−nieskon ;2)
10−5x+3=0
i dla x∊<2;+nieskoncz)
5x−10+3=0
jezeli otrzymane wyniki mieszcza sie w dziedzinie (w tym x∊(... ; ...) ) to jest to jedno z
rozwiazan X, jezeli nie to nie piszesz ze to jest rozwiazanie
26 mar 11:15
Aga1: Nie napisałaś co masz zrobić, czy narysować wykres, a może podać miejsca zerowe?
26 mar 13:56
ASIA1;0: Wlasnie nie wiem co tu ma byc.czy wykres czy miejsce zerowe.
moze to i to
28 mar 10:40