matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Średnia arytmetyczna liczb √1 7/9: (-3)-¹:x
n:
Witam Proszę o rozwiązanie zadania: Średnia arytmetyczna liczb √1 7/9, (−3)−¹ ,x jest równa 3, zatem liczba x jest równa? Dzięki
26 mar 09:18
Artur z miasta Neptuna:
9
√
1
= 1 =
9
7
7
=
9
9
1
1
3
(−3)
−1
=
= −
= −
−3
3
9
x = x
27
3 =
9
no i licz średnią arytmetyczną
26 mar 09:39