matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Natasza:
rozwiąż równanie
2x+1
x−1
=
5
6
x help me please
25 mar 23:54
Eta:
x−1≠0 ⇒ x≠1
2x+1
5x
=
i mnożymy "na krzyż"
x−1
6
(2x+1)*6= (x−1)*5x rozwiąż to równanie i uwzględnij założenie
26 mar 00:04