matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyraz ogólny ma postać bn=
klaudi:
wyraz ogólny ma postać bn=1/2n−1 wobec tego bn+1−bn=
25 mar 22:38
Beti:
1
1
b
n+1
=
=
2(n+1)−1
2n+1
b
n+1
− b
n
= ... odejmujesz ułamki sprowadzając je do wspólnego mianownika
25 mar 22:50