^ciag cn jest okreslomy wzorem cn=n^2-12+40 zatem Cn2+1=Cn2+3 dla n=
klaudi: ciag cn jest okreslomy wzorem cn=n2−12+40 zatem Cn2+1=Cn2+3 dla n=
25 mar 22:29
Basia:
czy to ma być Cn2+1 = Cn2+3, czy jakoś inaczej ?
25 mar 22:34
klaudi: C2n+1 = C2n+3
25 mar 22:39
Basia:
C2n+1 = C2n+3 tak ?
25 mar 22:41
klaudi: tak
25 mar 22:49
Basia:
C2n+1 = (2n+1)2−12(2n+1)+40 = 4n2+4n+1−24n−12+40 = 4n2−20n+29
C2n+3 = (2n+3)2−12(2n+3)+40 = 4n2+12n+9−24n−36+40 = 4n2−12n+13
4n2−20n+29 = 4n2−12n+13
rozwiąż
25 mar 22:53