ciągi liczbowe
asdf: ma ktoś jakieś zadania z ciągów za 5−6 pkt na mature podstawową?
25 mar 22:01
Eta:
zad1 (5pkt)
Dany jest zbiór wszystkich liczb naturalnych dwucyfrowych.
Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia ,że losowo wybrana liczba z tego zbioru
jest podzielna przez 6 lub przez 8 .
zad2/(6pkt)
Liczby x,y,z w podanej kolejności tworzą ciąg geometryczny, Suma tych liczb jest równa 13.
te same liczby w podanej kolejności są odpowiednio pierwszym, drugim i piątym wyrazem
ciągu arytmetycznego. Wyznacz te liczby.
25 mar 22:16
Eta:
zad3/(5pkt)
Dany jest wielomian P(x)=4x3−12x2+9x dla x€R
Dla jakich argumentów wielomian P(x) przyjmuje wartość równą 27 ?
Wyznacz a i b wiedząc,że wielomian P(x) = W(x)
oraz W(x)= x(ax+b)2
25 mar 22:21
asdf: Dzięki
25 mar 22:22
Eta:
zad4/ W trójkącie ABC odcinek AB jest podstawą oraz A(1,3) B(7,−3).
Oblicz współrzędne punktu C tak,aby trójkąt ABC był równoramienny o polu 30.
25 mar 22:24
Eta:
zad4/(6pkt)
25 mar 22:25
asdf: dzięki dzięki
25 mar 22:27
Eta:
Trenuj

......... powodzenia
25 mar 22:29
asdf: dzięki
25 mar 22:35
asdf: Eta, jesteś?
25 mar 22:45