zadanie
tak: W trapezie prostoka˛tnym krótsza przeka˛tna dzieli go na trójka˛t prostoka˛tny i trójka˛t
równoboczny.
Dłu zsza podstawa trapezu jest równa 6. Oblicz pole tego trapezu.
Wyszlo mi 18 √2 + 18
Móglby ktos sprawdzic ywnik?
25 mar 20:40
asdf:

tam gdzie jest skreślone powinno być 3
√3
x = 6
obwód = 9 + 6 + 3
√3
obwód = 15 + 3
√3
tak masz w odp?
25 mar 20:48
asdf: x to krótsza podstawa
25 mar 20:49
tak: Gdybym znał odpowiedź na to zadanie nie prosilbym tutaj o sprawdzenie wyniku....
25 mar 20:51
25 mar 20:52
Ted:
S=13,5
√3
25 mar 20:53
asdf: Dobra tak, skoro ty jeszcze masz pretensje, że ktoś chce Ci pomóc to narazie, męcz się
sam...
25 mar 20:54
tak: Pole=13,5 p{3)
25 mar 20:55
tak: A kto ma pretensje? Logicznie pomyśleć wstarczy że skoro pytam o sprawdzenie wyniku na forum to
chyba jest jasne ze nie mam podanej odpwoiedzi....
25 mar 20:56
Aga1:

a=6
b=3
O=15+3
√3
25 mar 20:59