matematykaszkolna.pl
Prosze bardzo pilna sprawa ElenoR: witam mam pilna sprawe baba zadala mi prace domowa bo mnie nie lubi i chyba sama jej nie potrafi zrobic a chodzi mi o to zeby ktos to zrobil i w miare wytlumaczyl dlaczego tak a nie inaczej.. o to zadanie: Na ile sposobów można ustawic w kolejce 4 kobiety i 4 meżczyzn jezeli kobieta nie moze stac za kobieta?
25 mar 20:38
Artur z miasta Neptuna: Elenor −−− takie zadanie (identyczne) parę dni temu komuś rozwiązałem to raz dwa −−− nie baba tylko Pani nauczyciel trzy −−− ona na pewno wie jak to rozwiązać
25 mar 20:41
ElenoR: ziomek moglbys pomoc bardzo prosze a poza tym to ona nie wie jak to rozwiazac bo niezbyt jej wychodza te zadania a ja kombinatoryke umiem ale do tego zadania nie moge jakos tafic pomozesz czy nie
25 mar 20:43
Artur z miasta Neptuna: przeczytaj ze zrozumieniem −−− to zadanie już jest tutaj zrobione poświęć te 30 sekund aby użyć opcji szukaj i odnaleźć to zadanie czy to takie trudne
25 mar 20:44
ElenoR: postaram sie a jak nie znajde to moge na cb liczyc
25 mar 20:46
Mila: KMKMKMKM na ile sposobów? umiesz przecież kombinatorykę albo MKMKMKMK a to na ile sposobów?
25 mar 20:46
ElenoR: no dobra tylko ze to jakos trzeba zapisac a wynik napewno nie wyjdzie 8 ^^
25 mar 20:49
ElenoR: a poza tym to moze tez byc KMKMKMMK I W OGOLE JESZCZE PELNO TAKICH ROZWIAZAN DALTEGO PROSZE O ZAPIS ROWNANIA...
25 mar 20:53
Aga1: 4!*4!*"pełno tych rozwiązań" "pełno" tzn ile , policz.
25 mar 21:05
ElenoR: no co zle to chyba tak mi sie wydaje...
25 mar 21:26
Mila: Zastanów się z ilu miejsc mogą dziewczyny skorzystać.

nawias
..
nawias
nawias
4
nawias

Będzie
*4!*4!

25 mar 22:19