;//
Sprawdzian: Bardzo pilne. A i B sa wierzcholkami trojkata ABC A=(−4,4),B=(4,0).M jest punktem przecięcia
sie wysokosci M=(3,4). Znajdz C
Problem polega na tym ze nie wiem jak mam wykorzystac to ze mam dany punkt M,bo mam wysokosc a
nie srodkowa czy dwusieczna i nie mam pojecia jak to zrobic..
25 mar 20:17
Sprawdzian: halo
25 mar 20:40
Sprawdzian: bardzo Was prosze o pomoc......
25 mar 20:51
Sprawdzian: ludzie no...
25 mar 20:59
Sprawdzian: niech ktos pomoze..
25 mar 21:10
25 mar 21:21
Sprawdzian: jestescie bez serca..
25 mar 21:50
Mila: 1) Napisz równanie prostej AB
2) napisz równanie prostej prostopadłej do AB i przechodzącej przez M ( to będzie prosta m)
3) napisz równanie prostej AM
4) Napisz równanie Prostopadłej do AM i przechodzącej przez B (niechto będzie prosta n)
5) punkt przecięcia prostych m i n to punkt C
25 mar 23:09