zad
bacha: z odcinkow a,b,c zbudujemy trojkat jesli:
A. a=2,b=2,c=5
B.a=4,b=2,c=3
C.a=1,b=2.c=1
D.a=1,b=2,c=0,5
prawidłowa bedzie B?
25 mar 19:52
Przewiduje pokój:
25 mar 19:53
Alkain: Tak
25 mar 19:53
pomagacz:
prosta zasada budowania trójkątów:
a + b > c
a + c > b
b + c > a
25 mar 19:54
bacha: a mam jeszcze jedno pyt.
| | 4 | |
kąt WPISANY oparty na |
| okregu ma miarę. |
| | 9 | |
A.40
0
B.80
0
C.20
0
D.160
0
to bedzie D?
25 mar 19:59
Panda: dokladnie
25 mar 20:01
Panda: 360/9*4=160
25 mar 20:01
domi: a jest jakas roznica miedzy wpisanym a srodkowym w odpowiedzi?
25 mar 20:03