matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
filip:
W ostrosłupie trójkątnym ABCS o podstawie ABC i wierzchołku S dane są AB=AC=SB=SC=9 i AS=BC=8. Oblicz objętość ostrosłupa. Obliczyłem pole podstawy 4
√
65
, ale nie wiem jak obliczyć wysokość ostrosłupa
25 mar 19:38