jak wyliczyc objetośc walca?
Maciej: zwijając prostokąt o bokach 9 i 16π mozna utworzyc powierzchnie boczną walca o wysokości
9 lub 16π. który z tych walców ma większą objetośc?
14 kwi 00:06
Coma13: oblicz pole prostokąta...i zastanów się czy to pole prostokąta znajdzie swoje
odzwierciedlenie gdzieś w polu stożka?
14 kwi 00:09
orest: tak mi się zdaje czy to zadanie jest bezsensu
14 kwi 00:12
14 kwi 00:13
Eta: jak najbardziej z sensem
14 kwi 00:14
Coma13: to jak zwykle ja pisze głupoty...(dysleksja) walec jest w treści
14 kwi 00:15
Eta:
gdy r = 9 to h= 16π ...policz V
gdy r = 16π to h= 9 ... policz V
już widać kiedy V będzie większe

Powodzenia!
14 kwi 00:16
orest: 
mówiłem bezsensu zadanie
14 kwi 00:17
14 kwi 00:18
Coma13: taka dysleksja...literówki, trudności z ortografią, interpunkcją zdarza mi się za
często..ale nie poddaje się
14 kwi 00:19
orest: tak trzymaj^^
14 kwi 00:20
Coma13: jest na forum
Maciej 
ktoś liczy V?
14 kwi 00:22
orest: V = \pi r2* h
14 kwi 00:24
orest: pierwszy to 1296
drugi to 2304
14 kwi 00:26
orest: mogę sie mylić bo godzinka już późna
14 kwi 00:27
Eta: I już wszystko jasne na 100%
14 kwi 00:27
Coma13: jak to mówią 2+2=4, ale naukowcy jeszcze nad tym pracują
14 kwi 00:28