matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest ciąg geometryczny o wyrazie ogólnym an = -5(-3)^n. Trzeci wyraz tego c
Sławek.:
Dany jest ciąg geometryczny o wyrazie ogólnym an = −5(−3)
n
. Trzeci wyraz tego ciągu jest równy: ?
25 mar 15:46
Beti:
czyli a
3
= −5(−3)
3
= ...
25 mar 15:56