zad
fiz: W rzucie poziomym prędkość końcowa ciała jest n = 3 razy większa od prędkości
początkowej. Prędkość początkowa ciała wynosi v0 = 9,8m/s. Obliczyć wysokość
początkową rzutu.
25 mar 15:44
fiz: 2.Kamień wyrzucono z powierzchni ziemi z prędkością początkową 20m/s w górę
pod kątem 45°.Wyznaczyć położenie i prędkość kamienia po czasie 1,2 s.
25 mar 15:46
fiz: Kamień rzucono z wysokości 15m z prędkością początkową 20m/s pod kątem 30°
do poziomu. W jakiej chwili wartość prędkości będzie równa 25m/s? Na jakiej
wysokości będzie wówczas kamień? Przyjąć g=10m/s2.
25 mar 15:46
fiz: 1.vk=2.2
25 mar 15:49
fiz: 1.mam
25 mar 15:57
fiz: 2.7.2?
25 mar 16:07
fiz: moge skorzystac z x(t)=x0tcos45 i y(t)....? w 2 zad?
25 mar 16:20
fiz: 3.vy=cosv0−gt?
25 mar 16:23