matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
agags92:
liczba rozwiązań x3=x2−2x równania jets równa: A. o B. 1 C.2 D3
25 mar 15:27
Eta:
odp B)
25 mar 15:30
Beti:
x
3
−x
2
+2x=0 x(x
2
−x+2)=0
x=0
lub x
2
−x+2=0 Δ=1−8=−7
<0
odp. B.
25 mar 15:32