w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym ABCDS wszystkie ściany boczne nachylone s
Przemek: w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym ABCDS wszystkie ściany boczne nachylone są do
płaszczyzny pod kątem 45 st. Wysokość ostrosłupa jest równa 3 cm. Punkt M jest środkiem
krawędzi AD. Oblicz obwód trójkąta MCS
25 mar 15:21
Aga1:

H=6
α=45
0 −−przyprostokątne są równe
x
2=6
2+12
2
x=
h=6
√2
b
2=6
2+(6
√2)
2
OBW
MCS=x+b+h
25 mar 15:35
Przemek: H=3?
25 mar 15:40
Aga1: H=3 faktycznie, to musisz pozmieniać 6 na 3, a 12 na 6.
25 mar 15:43
Przemek: a skad wiemy,ze trojkat CDM jest prostokątny?
25 mar 15:47
Przemek: a , przperaszam, to jest kwadrat
25 mar 15:48
Przemek: ze zbioru A={−2,−1,1,2,3} losujemy najpierw jedną liczbe i oznaczamy ją jak a. nastepnie z
pozostałych liczb losujemy liczbę i oznaczamy ja jako b, liczby a i b sa współczynnikai fukcji
kwadratowej F(X)=ax2+b . oblicz prawdopodobieństwo a. A − fukcja f jest malejąca w zbiorze
<0. +&) b. B− funkcja f ma dwa rózne miejsca zerowe
25 mar 15:56
Kinia :D: jakie są żaciany boczne ?
18 mar 17:50