Wyrażenie pierwiastek 3 stopnia z 4 * 16*1/√2 zapisane w postaci potegi liczby2,
Sławek.: Wyrażenie pierwiastek 3 stopnia z 4 * 16*1/√2 zapisane w postaci potegi liczby2, to
Wyszło mi 2 do potęgi: 25/6
Czy dobrze?

Pozdrawiam!
25 mar 15:19
Eta:
ok
25 mar 15:22
Eta:
Jeżeli dobrze odczytałam ten zapis:
25 mar 15:23
Sławek.: a z takim czymś?
√(2−√7)2−√(3+√7)2 ile to się równa?
Bo mi wyszło −1 −2√7 a to ponoć źle.
25 mar 15:23
Sławek.: tak, dobrze odczytałaś
25 mar 15:24
Eta:
√a2=|a|
|2−√7| − |3+√7| = −2+√7 −3−√7=..........
25 mar 15:25
Sławek.: aha i o tym właśnie zapomniałem
25 mar 15:26
Sławek.: a to?
zbiór liczb których odłegłość na osi liczbowej od liczby (−9) jest równa 4, można opisać
równanie: A.Ιx+9Ι=4
B.Ιx−9Ι=4
C.Ιx−4Ι=9
D.Ιx+4Ι=9
Zaznaczyłem A, dobrze?
25 mar 15:26
Eta:
ok
25 mar 15:28
Sławek.: a tu?
dany jest wielomian W(x)=x3−x2. Wartość tego wielomianu w punkcie √2+1 jest równa:
Zaznaczyłem 3
√2 + 4 ?
25 mar 15:28
Sławek.: hmm?
25 mar 15:32
Sławek.: dobrze zrobiłem eta czy nie?
25 mar 15:38