matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne
dani:
1) 6sin
2
x−7cos x−1=0
1
wynik cos x=
2
π
x1=
+2kπ
3
π
x2=−
+2kπ
3
2)4 sin
4
x+sin
2
2x=2 sin
2
x=1/2 sin x=
√
2
/ 2
π
x1=
+2Kπ
4
x2=U{3){4}+2Kπ
5
X3=
+2Kπ
4
7
X4=
+2Kπ
4
π
3
mam pytanie skąd się bierze to
,
π itd ..
4
4
i czemu w 1zad nie ma x3 ,x4
25 mar 14:56