potęgi
Paula: liczba 310 * 320 * 330 jest równa
25 mar 14:25
ona: 340
25 mar 14:26
Eta:
Zastosuj:
an*am*ak= an+m+k
25 mar 14:27
Baś: 3
60
25 mar 14:27
Eta:
360
25 mar 14:27
Paula: Tylko, że odpowiedź jest 2720
poprawna.
Mnie też wyszło tak jak wam, a potem z tyłu w książce pisze, że 2720
25 mar 14:28
Paula: aaa dobra, już wiem, dziękuję wam
25 mar 14:29
firi: 27= 3
3
25 mar 14:29
rumpek:
3
60 = 3
3 * 20 = (3
3)
20 = 27
20
25 mar 14:30
Eta:
360= (33)20= 2720
25 mar 14:30
Paula: Dzxięki jeszcze raz
25 mar 14:33