matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ciag arytmetyczny majac dane
nezumi11:
a
1
+ a
2
=−6 a
2
+ a
4
=0 a
3
x a
5
=−8 a
3
+ a
7
=−2
25 mar 14:10
Godzio:
a
1
+ a
1
+ r = −6 a
1
+ r + a
1
+ 3r = 0 2a
1
+ r = − 6 2a
1
+ 4r = 0 −3r = 6 r = −2 ⇒ a
1
= −2 a
n
= −2n
25 mar 14:12