matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xxx
ola:
Jeśli liczba a równa się 0,8 liczby b, to: a) b=1,25a b) a=b−0,2 c) b=0,8a d) a−b=0,2
25 mar 13:48
Godzio:
a = 0,8b ⇒ b = 1,25a
25 mar 13:51
Ruperter:
a)b=1,25*0,8 b)a=1−0,2 c)b=0,8*1 d)0,8−1=0,2
25 mar 13:53