matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
mirek:
wyznacz liczbę x=(log
36
7)(log
6
49), jesli wiadomo że log
7
36=a
25 mar 13:38
Alkain:
Zmiana podstawy logarytmu
log
7
7
log
7
49
*
=
log
7
36
log
7
6
1
2
1
2
*
=
*
a
1
2
log
7
36
a
1
2
a
25 mar 13:52