matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wskaż ciąg arytmetyczny
Deleck:
Wskaż ciąg arytmetyczny A a
n
= −3/5n + 1 B a
n
= n
2
− n C a
n
= (2/5)
n−1
D a
n
= (−1)
n+1
25 mar 11:46
Aga1:
3
A) jeśli to wygląda tak a
n
=−
n+1.
5
25 mar 11:53