matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
RAFAŁ:
wyznacz iloraz c.geometrycznego. q wiedząc że: a1= −1 , a10= −512
13 kwi 18:58
tim:
Jak znasz a
1
to układasz równanie i rozwiązujesz. a
n
= a
1
* g
n−1
a
1
0 = a
1
* q
10−1
13 kwi 19:01