matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz an
piotr:
wyznacz a
n+1
wiedząc ze ciąg jest określony wzorem
n+3
an=
2
25 mar 11:25
asdf:
(n + 1) + 3
a
n + 1
=
= ...
2
25 mar 11:27
piotr:
czyli w ostatecznosci moge zapisac n+4 / 2 ?
25 mar 11:36
Aga1:
tak
25 mar 11:39