matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
kle:
Rozwiąż równianie: 3
x
+3
(
x+1)=36
25 mar 10:11
kle:
3 do potegi (x+1)
25 mar 10:12
Aga1:
3
x
+3
x
*3=36 3
x
(1+3)=36 //:4 3
x
=9 3
x
=3
2
x=2.
25 mar 10:29