matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrąg
nat007:
w okręgu poprowadzono dwie cięciwy AB i CD, które przecięły się w pkt E. Widząc, ze AE=9m, EB=4m, CE= 3m, oblicz ED
24 mar 21:21
Aga1:
IEAI*IEBI=IECI*IEDI 9*4=3*IEDI
24 mar 22:22