matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
sylwia:
15. Rozwiaz uklad rownan
⎧
x+3y=3
⎩
x−y=5
metoda podstawiania
24 mar 20:42
krystek :
https://matematykaszkolna.pl/strona/1673.html
24 mar 20:43
sylwia:
24 mar 20:49
sylwia:
24 mar 21:30
krystek:
x=3−3y podstawiasz do drugiego równania
24 mar 21:31