c.geometryczny
RAFAŁ: wyznacz liczbę n wyrazow ciągu g., wiedzac ze:
a1=9 , q=2 , an=1152
13 kwi 17:02
mmn:
zastosuj wzór: an = a1 *qn−1
otrzymasz: 9*2n−1= 1152 => 2n−1=128
128= 27
2n−1= 27 => n−1=7 => n= 8
13 kwi 17:17
Basia: Eto ! To Ty ?
13 kwi 17:23
yyyyy:
13 kwi 17:23
mmn:
Przykro mi , ale nie jestem Eto

Podobizna na rys. yyyyy ( też nie moja)
13 kwi 17:44
Artystka: moje dzieło ... cudowne nieprawadażż
13 kwi 22:35
Eta: Bardzo,

za to
13 kwi 22:36
Eta: Czy to mam być niby ja?
13 kwi 22:37
Artystka: nie to jest pitagoras
13 kwi 22:38
Eta: Aaaaaaaaa, a może Tales z Miletu ?
13 kwi 22:42