matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
X
sylwia:
11. Suma liczby x i 15% tej liczby jest rowna 230. Równaniem opisujacym te zależność jest? A. 0,15*x=230 B. 0,85*x=230 C. x+0,15*x=230 D. x−0,15*x=230 Czy to bedzie odp. C?
24 mar 20:28
Eta:
tak C)
24 mar 20:32