matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
X
sylwia:
5. W ciagu arytmetycznym |an| mamy a3=5 i a4=15.Wtedy wyraz a5 jest równy A.10 B.20 C.75 D.45
24 mar 19:12
Aga1:
2a
4
=a
3
+a
5
5+a
5
=30 Nie ma takiej odpowiedzi
24 mar 19:15
Eta:
Żadna z tych odp: nie pasuje
24 mar 19:15