matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
sylwia:
3. Wyrazenie:
√
27
−2
√
12
mozna zapisać A.−2
√
15
B.−3
1
2
C.3
−1
D.2*3
1
2
24 mar 19:07
Eta:
√
27
=
√
9*3
= 3
√
3
√
12
=
√
4*3
= 2
√
3
....= 3
√
3
−4
√
3
= −
√
3
= −3
1/2
24 mar 19:09