matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
sylwia:
przekroj osiowy walca jest kwadratem o boku dlugosci 6. objetosc tego walca jest rowna A.108π B.54π C.36π D.27π
24 mar 17:42
pigor:
...
w czym problem
:
V=
π r
2
H= π*3
2
*6=9*6π=
54π
− odpowiedź
B
. ...
24 mar 17:46
sylwia:
Dziekuje
24 mar 17:46