matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania i nierówności
koo:
3
√
5
x
2
−2
√
3
x−{5}=0
24 mar 15:52
koo:
3
√
5
x
2
−2
√
3
x−
√
5
=0
24 mar 15:53
Alkain:
Δ=12+4*3
√
5
*
√
5
Δ=12+12*5 Δ=72
√
Δ
=3
√
8
=6
√
2
−b+
√
Δ
x
1
=
2a
−b−
√
Δ
x
2
=
2a
Podstaw liczby pod x
1
i x
2
i koniec zadania
24 mar 15:59