matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
sylwia:
Wybierz i zaznacz równanie opisujące prostą prostopadłą do prostej o równaniu y=
1
2
x+1 A.y=−2x+1 B.y=0,5x−1 C.y=−
1
2
x+1 D.y=2x−1
24 mar 15:48
Aga1:
a), bo proste są prostopadłe, jeśli a
1
*a
2
=−1.
1
*(−2)=−1.
2
24 mar 16:07
sylwia:
dziekuje
24 mar 16:40