matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
sprawdzi ktoś ? a
n
=3*2
n
jest geometryczny czy b
n
=(a
n
)
2
i b
n
=5*a
n
jest geo ? b
n
=(3*2
n
)
2
1 =9*4
n
a
1
= 9 q=4 b
n
=5*a
n
2 b
n
=5*3*2
n
=15*2
n
a
1
=15 q=2
24 mar 14:33
Patryk:
?
24 mar 14:48
Patryk:
?
24 mar 15:42