matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
ania 18:
2X−B
Funkcja f jest określoną wzorem f ( X)=
PONADTO WIEMY ŻE f(4) = −1oblicz
X−9
współczynnik b
24 mar 10:19
Alkain:
2(4)−B
f(4)=
=−1
4−9
8−B
−1=
−5
B=3
24 mar 10:23