.
biba: rozwiaż równanie
zrobiłam cos takiego
x
6−64x
3=0
x
3(x
2−64)=0
x=0 x=8 x=−8
good?
24 mar 10:03
krystek: No,/2
x5−64x2=0
x2(x3−64)=0⇔ x2=0 lub x3−43=0 i dalej licz
24 mar 10:16
biba: Krystek jak Ty wyłączyłes przed nawias x5 ?
24 mar 10:19
krystek: wyłączone jest przed nawias x2
24 mar 10:19
biba: a czemu moj sposob jest zły ?
24 mar 10:23
krystek: podwyższyłaś stopień równania!
24 mar 10:25
biba: ale jak to jest
x5=x3(x2 ?
24 mar 10:28
krystek: x5=x2*x3 i koniec
24 mar 10:29
biba: no tak juz wiem wielkie dzięki
24 mar 10:30