matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość
misia:
2x−6
Dane jest wyrażenie wymierne W(x)=
. Oblicz wartość tego wyrażenia dla x=
√
3
−2
x+2
23 mar 21:42
Saizou :
2(
√
3
−2)−6
W(
√
3
−2)=
√
3
−2+2
23 mar 21:44
Eta:
2(
√
3
−2)−6
2
√
3
−10
W(x)=
=
=........... dokończ
√
3
−2+2
√
3
23 mar 21:44