matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
wawa:
A jak zrobic takie cos ? znajdz x
1
log
x
3=
2
23 mar 20:18
MQ:
Z definicji logarytmu: log
a
b=c ⇔ a
c
=b
23 mar 20:19
Eta:
x>0 i x≠1
1
Z def. logarytmu log
x
3=
⇒ x
1/2
= 3 /
2
⇒ x= 9
2
23 mar 20:21