matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla jakich wartości parametru a przecinają się proste?
lll:
dla jakich wartości parametry a przecinają się proste:
x+2
y
z−1
x−3
y+1
z−7
l1:
=
=
l2:
=
=
2
−3
4
a
4
2
mógłby ktoś policzyć? bo liczę iloczyn mieszany, i caly czas wychodzi mi zły wynik. nie wiem czy ja robię jakiś błąd, czy to błąd w zbiorze
23 mar 20:15
Artur z miasta Neptuna:
y
y+1
=
... masz 'y' wspólny
−3
4
y
x+2
=
... podstawiasz wyznaczony 'y' i masz 'x' wspólny
−3
2
x+2
x−3
=
... podstawiasz wyznaczony 'x' i wyliczasz 'a'
2
a
23 mar 20:20
lll:
najpierw chyba trzeba zapewnić żeby leżały na jednej płaszczyźnie?
23 mar 20:54