matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
karl:
Znajdz x
1
1
log
x=5 to jest
√
5
? bo w odpowiedziach mam
2
32
23 mar 20:03
Krzysiek:
z definicji logarytmu masz:
1
(
)
5
=x
2
czyli x =1/32
23 mar 20:04
goldenfille:
x =
1
2
5
=
1
32
23 mar 20:06