Punkty A(...) i B(..) są dwoma wierzchołkami trójkąta ...
kopiko: Punkty A(−2,1) i B(2,4) są dwoma wierzchołkami trójkąta równobocznego ABC. Pole tego trójkąta
jest równe.
a)5 pierwiastków z 3 dzielone na 2 b)6,25 pierwiastków z 3 c)5 pierwiastków z 3 dzielone na 4
d) 12,5 pierwiastków z 3
23 mar 19:50
Aga1: Oblicz długość boku a= IABI=√(xB−xA)2+(yB−yA)2
P=UPa2√3}{4}
23 mar 19:52
23 mar 19:53
goldenfille: po pierwsze oblicz długość odcinaka AB ⇒a
a później wstaw do wzoru na pole trójkąta ⇒ a2√3/4
a później wybierz odpowiedni wynik
23 mar 19:55
kopiko: czyli mi pole wychodzi 6,25 pierwiastków z 3 bo długosć boku to 5
23 mar 20:02
Aga1: tak
23 mar 20:06