matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
malinka:
Wielomian : W(x)= x
2
(x+1)+25(x+1) można przedstawić w postaci: A) W(x)= (x+5)
2
(x+1) B) W(x)= 25x
2
(x+1) C) W(x)= (x
2
+25) (x+1) D) W(x)= (x+5)(x−5)(x+1)
23 mar 19:26
Eta:
(x+1)(x
2
+25)
23 mar 19:39